معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: روسها بزرگترین سرمایه گذار در ایران هستند و از این میزان سرمایه اعلام شده سهم روسها در ایران ٢.٧ میلیارد دلار بوده که این میزان سرمایه را برای دو پروژه نفتی وارد کشور کردهاند.
فکری در نشست خبری امروز با اشاره به عملکرد سازمان سرمایهگذاری اقتصادی در طول بیش از یک سال گذشته اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات دولت در این مدت زمان اصلاح نظام آماری بوده است و پس از این تنها آمار سرمایههای جذب شده که منجر به اجرای پروژه شده وارد نظام آماری میشود و قرار نیست تنها جذب سرمایه بر روی کاغذ را اعلام کنیم.
وی با بیان اینکه از این پس واقعیت جذب سرمایهها می را اعلام میکنیم، گفت: آنچه که به عنوان تمایل سرمایه گذاری در ایران و اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری در ایران را دیگر در نظام آماری نمیگنجانیم.
رییس سازمان سرمایهگذاری اقتصادی ادامه داد: در اصلاح نظام آماری تنها سرمایهگذاریهای معتبر به این معنا که از اخذ مجوز آن بیش از ۶ ماه نگذشته باشد و بخشی از سرمایه را وارد پروژه کردهاند، اعلام خواهد شد و هدف اصلاح نظام آماری این است که سیگنال اشتباه به دولت، مردم و فعالان اقتصادی ندهیم.
وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری مصوب ١٠.٢ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۵.٩۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری مصوب بوده و فاصله آن یعنی ۴ میلیارد دلار وارد کشور نشد و آنچه که در نظام آماری درج میشود همان ۵.٩۵ میلیارد دلار است.
فکری با بیان اینکه عمده سرمایهگذاری در کشور از سوی روسها انجام شدهاست، ادامه داد: روسها بزرگترین سرمایه گذار در ایران هستند و از این میزان سرمایه اعلام شده سهم روسها در ایران ٢.٧ میلیارد دلار بوده که این میزان سرمایه را برای دو پروژه نفتی وارد کشور کردهاند.
رییس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی افزود: در طول یک سال و سه ماه گذشته کشور امارات به عنوان دومین کشور، ترکیه سومین کشور و چین چهارمین کشور و افغانستان پنجمین کشور سرمایهگذار در ایران بودهاند.
فکری تاکید کرد: با توجه به شرایط کشور این میزان سرمایهگذاریها از طریق صرافیها وارد کشور شدند.
وی با انتقاد از میزان سرمایهگذاری چینیها در ایران اظهار داشت: چین در مدت مذکور حدود ٢۵٠ میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری کردهاست که با توجه به میزان جلسات و مذاکرات از این عدد راضی نیستیم و چینیها در حد سرمایهگذاران کوچک و متوسط و کشورهای همسایه وارد سرمایهگذاری در ایران شدهاست که عمده آن در بخشهای پایانههای حمل و نقلی و ترانزیت بودهاست.
فکری درباره سرمایهگذاری امارات در ایران در طول یک سال و سه ماه گذشته گفت: عمده سرمایهگذاران از کشور امارات در واقع اماراتی نیستند و از سایر کشورها هستند که این عمده این میزان سرمایه گذاریها هم در بخش صنعت و معدن بودهاست.
وی با اشاره به مزایاهای سرمایه گذاری در ایران گفت: هر سرمایه گذار خارجی بابت سرمایهگذاری در ایران میتواند ٣ خودروی عبور موقت وارد کشور کند و باید هر ٣٠٠ هزار دلار امکان واردات یک خودرو را دارد تا سقف ٩٠٠ هزار دلار امکان واردات ٣ خودروی خارجی را دارد .
رییس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی افزود: همچنین از دیگر مزایای و مشوقها این است که هر سرمایهگذار خارجی میتواند مجوز اقامت ٣ تا ۵ ساله در ایران را بگیرد تا مشکل رفت و آمد نداشته باشد.